Blog Archive

Theme images by Storman. Powered by Blogger.


Saturday, July 30, 2016

Salesforce Top 10 Interview Questions and Answers.

Salesforce Top 10 Interview Questions and Answers. Latest Salesforce Interview Questions For Freshers And Experienced. Most Frequently Asked Salesforce Interview Questions With Answers.



1. Types of Relationship and Difference between them.

Ans: There are 4 types of relationship in Salesforce

Master Detail Relationship(also known as Parent Child Relationship)
Many To Many Relationship
Lookup Relationship
Hierarchical Relationship(It is available only on user Object, We cannot create this relationship)

2. What are the Exception handling types in sfdc except try catch block?

Ans:1. AsyncException

2. CalloutException

3.  DmlException

4.NullPointerException

5.XmlException

6.SecurityException

7.TypeException

8.StringException

9.SObjectException

10.SearchException

3. Difference between SOL and SOSL

Ans: Salesforce Object uery Language(SOL)

1.It is search in single Object.

2.SOL return records.

3.It can use in triggers and classes.

4.We can perform DML operation on uery results.

Salesforce Object Search Language(SOSL)

1.It is search in multiple object.

2.It is return Fields.

3.It can use in triggers and classes.

4.We cannot perform DML operation on search result.

4. How to handel null pointer exception in salesforce?

Ans:Null Pointer Exception is a run time exception. NullPointerException thrown when an application attempts to use object reference having the null value.

Ex. String a;

a.toLowerCase(); //Since a is null,this call causes a nullpointerexception   

5. How to use Junction Object in project?

Junction Object is used to create many-to-many relationships between objects.If you take the Recruiting application example, you can see that a Position can be linked to many Candidates, and a Candidate can apply for different Positions. To create this data model you need a third object "Job Application" that links the 2.
  
6. Types of Triggers in Salesforce

Ans: Trigger: Trigger is a piece of code that executes before or after a record is inserted or updated.

There are two types of triggers:

Before Trigger: before trigger are used to update or validate records values before they are saved to the database.
After Trigger: After trigger are used to access field values that are set by the system and to effect changes in other records, such as logging into an audit table or firing asynchronous events with a ueue. The records that fire the after trigger are read only.

7. What is governor limit in salesforce?

Ans: Governor limit are run time limits enforced by the apex runtime engine to ensure that code doesn't misbehave.

8. What is apex data loader?

Ans: Apex data loader is used to insert, update, upsert, export the data. By using apex data loader we can import the data from outside the salseforce also.


9. What is profile and Role in salesforce?

Ans: Profile: Profile is object level and field level access and it is mandatory for all users.

Role: Role is Record level access and it is not mandatory for all users.

10. What is OWD?

Ans: Organization-Wide Sharing Defaults(OWD) defines the base line setting for the organization. It defines the level of access to the user can see the other user's records. OWD can be Private, Public Read Only, Public Read and Write.

0 on: "Salesforce Top 10 Interview Questions and Answers."