Blog Archive

Theme images by Storman. Powered by Blogger.


Monday, July 18, 2016

Infosys Updated Placement Process and Test Papers | Interview Questions

Infosys Updated Placement Process and Test Papers | Interview Questions. Infosys Latest Placement Papers 2017. Infosys Fully Solved Written Test Papers. Infosys Freshers Interview Questions. 


The Infosys Campus Drive Consists Of two round selection procedure first is online test and Second is HR+technical round.

In the online test there are 3 section Aptitude, English, Reasoning. There are sectional cutoff also in each section so be careful about that. The online test level is average aptitude and reasoning is simple but English is hard. After the online test interview take place. It is quit easy.


Written exam has 3 categories:



1. Aptitude - 10 questions 35 minutes.
2. Reasoning - 15 questions 25 minutes.
3. Verbal - 40 questions 35 minutes.

The main areas of the test is follows:

1. Test-Section I/Arithmetic Reasoning and Analytical Thinking - 25 minutes - 15 questions.

- Data interpretation - 5 questions.
- Syllogisms - 5 questions.
- Data sufficiency - 5 questions.

2. Test-Section II/ Mathematical Critical Thinking and Logical Reasoning - 35 minutes - 10 questions.

- Permutation and Combination - 2 questions.
- Alligation or Mixture - 1 question.
- Number series - 1 question.
- Cryptarithmetic - 1 question.
- Puzzle - 5 questions.

3. Test Section III/Test of Communicative English - 35 minutes - 40 questions.

- Critical Reasoning/Theme Detection.
- Fill in the Blanks.
- Sentence Correction.
- Reading Comprehension.


Some Sample Questions Are As Follows:


1. What is the 8th term in the series 1, 4, 9, 18, 35, 68, . . . 

Sol:

1, 4, 9, 18, 35, 68,  . . .

The pattern is

1 = 21 – 1
4 = 22 – 0
9 = 23 + 1
18 = 24 + 2
35 = 25 + 3
68 = 26 + 4

So 8th term is 28 + 6 = 262

2. USA + USSR = PEACE ; P + E + A + C + E = ?

Sol:

3 Digit number + 4 digit number = 5 digit number. So P is 1 and U is 9, E is 0. 

Now S repeated three times, A repeated 2 times. Just give values for S. We can easily get the following table.

USA =  932
USSR = 9338
PEACE =  10270

P + E + A + C + E  = 1 + 0 + 2 + 7 + 0  = 10

3. In a cycle race there are 5 persons named as J, K, L, M, N participated for 5 positions so that in how many number of ways can M make always before N?

Sol:

Say M came first.  The remaining 4 positions can be filled in 4! = 24 ways.
Now M came in second.  N can finish the race in 3rd, 4th or 5th position. So total ways are 3 x 3! = 18.
M came in third. N can finish the race in 2 positions. 2 x 3! = 12.
M came in second. N can finish in only one way. 1 x 3! = 6
Total ways are 24 + 18 + 12 + 6 = 60.

Shortcut: 

Total ways of finishing the race = 5! = 120. Of which, M comes before N in half of the races, N comes before M in half of the races. So 120 / 2 = 60.

4. If POINT + ZERO = ENERGY, then E + N + E + R + G + Y = ?

Sol:

4 digit number + 5 digit number = 6 digit number. So E = 1, P = 9, N = 0
Observe R + 0 = G. But R = G not possible. 1 + R = G possible. So R and G are consecutive. G > R.
1 + I = R, So I and R are consecutive. R > I. i.e., G > R > I. and G, R, I are consecutive. Now O + T should give carry over and O + Z also give carry over. So O is bigger number.  Now take values for G, R, I as 8, 7, 6 or 7, 6, 5 etc. and do trial and error.

POINT = 98504, ZERO = 3168 and ENERGY = 101672.

So E + N + E + R + G + Y = 1 + 0 + 1 + 6 + 7 +2 = 17

5. There are 1000 junior and 800 senior students in a class.  And there are 60 sibling pairs where each pair has 1 junior and 1 senior.1 student is chosen from senior and 1 from junior randomly.What is the probability that the two selected students are from a sibling pair?

Sol:

Junior student = 1000
Senior student = 800
60 sibling pair = 2 x 60 = 120 student
Probability that 1 student chosen from senior = 800
Probability that 1 student chosen from junior = 1000
Therefore,1 student chosen from senior and 1 student chosen from junior
n(s) = 800 x 1000 = 800000
Two selected student are from a sibling pair
n(E) = 120C2 = 7140
Therefore
P(E) = n(E)/n(S) = 7140⁄800000

6. SEND + MORE = MONEY. Then what is the value of M + O +  N  + E + Y ?

Sol:

Observe the diagram.  M = 1. S + 1 = a two digit number. So S = 1 and O cannot be 1 but 0. Also E and N are consecutive. Do trial and error.

SEND   = 9567, MORE = 1085, MONEY =  10652
SO M + O + N + E + Y = 1 + 0 + 6 +  5 + 2 = 14

7. A person went to shop and asked for change for 1.15 paise.  But he said that he could not only give change for one rupee but also for 50p, 25p, 10p and 5p. What were the coins he had ?

Sol:

50 p : 1 coin, 25 p : 2 coins, 10 p: 1 coin, 5 p : 1 coin, Total: 1.15 p

8. 1, 1, 2, 3, 6, 7, 10, 11, ?

Sol:

The given pattern is (Prime number - consecutive numbers starting with 1).

1 = 2 – 1
1 = 3 – 2
2 = 5 – 3
3 = 7 – 4
6 = 11 – 5
7 = 13 – 6
10 = 17 – 7
11 = 19 – 8
14 = 23 – 9

Some Technical Questions Are As Follows:



  1. Tell me what is the Processor (they directly asked technical questions).
  2. You know the Block diagram.
  3. Can you draw the block diagram of M.P.
  4. OK give me pictorial info in visually.
  5. Tell me the diff types of signals.
  6. Tell me txion modes.
  7. Tell me relation bw B.W and sgl without introducing freq.




Some HR Questions Are As Follows:



  1. You're from ECE why you're come to this job.
  2. Told.
  3. Why should I hire you.
  4. Why infosys not other comp your prefer.
  5. Why you're interested it.



0 on: "Infosys Updated Placement Process and Test Papers | Interview Questions"