Blog Archive

Theme images by Storman. Powered by Blogger.


Thursday, July 21, 2016

IBM Latest Placement Papers, Interview Questions.

IBM Latest Placement Papers, Interview Questions. IBM Placement Papers Fully Solved. Previous IBM Placement Papers 2017. Sample IBM Placement Papers and Interview Questions.
 

1. like 3 consecutive prime adds to some no what is that 

ans: both 49 and 59.

2. One persont travlled 4 laps with the speed of 10,20,40 ( or 30) and 60 kmph and what is the average
speed.

ans: 20 (sure)

3 like one student takes 20 mins if he go with speed 15kmph and at what speed he should go to reach
in 15 mins (nos are not same) 

ans: 16kmph( but not sure)

4. There are 2 type of people group 'yes' who always says yes ( they never say 'no') if they are not sure
about they will remain sailent. and other grou name 'no' where the group of people always say 'no' if they
are not sure theywill remain silent. thats it now quetions are

1. what will be the answer if i ask are u belong to group 'yes' options are: they remain silent ,say yes,
say no, either yes or no, can't be determined

2. Same quetion but if i ask are u belong to group 'no' answers for both above quetions are not ( not
determined)

3. what will the other person say if ask are u belong to grou 'yes' and etc here were 5 quetions first 4 u
can do it last one little bit tough. spend some time on this u can do it.

9. like from height of 8 mts on ball fell down and each time it bounces half the distnace back. so what
will be the distance travelled ans: 24 (sure) like 8+4+4+2+2+1+1+0.5+0.5+ and etc .. answer is not 20

10.like 6 cubes are arranged adjacentlay and given the perimeter and aksed to find the perimeter of one
cube.

ans: if x is the total perimeter then (x/14)*4 leads to the answer. but check it once u will be having plenty of time.
answer is 52 (13*4)

11. some data is given like this 10kmph in still water ship took some x mins and downstream some y
mins in same time what is the stream value .... (q is not exat) ans: 3 (not sure)

12.Some average problem like 16 students average weight and teacher joins them .... ans: 23 (sure) do
this (16x+40)/(x+1) will give the value.

13. Some probelm on square like to increase area by 69% by what percent side should be incresed

ans: square root of 169 i.e 13 ( not sure)

14. no of rational nos b/w 0 and 5 

ans: infinite

15. First day of 1999 is sunday what day is the last day 
ans: monday

16.bullets probel some x no of bullets are shared by 3 people equally . and each fired 4 bullets then the sum of remaining bullets is equal to intially divsion value 

ans: 18 (sure)

17. bread problem, one come and eat half no of breads and somthing... 

ans: 63( check it)

18. like A can do in 6 day and B can do in 8 and C can do in 12 days but b left after working for 6 days
for how many no of day A and C shluld work 

ans: 11( i dont think so this is correct)

19. I give a jcl code with Programmer name: smith Jobname:ABC Jobclass=c Message class = a All
messages are to be displaced code it in a JCL.

A) //ABC,smith,class=c,message class=a,message level=(2,1)
B) //ABC,smith,class=c,message class=a,message level =(!,1)
C) //ABC,smith,class=c,message class=a,message level=(0,1)
D) none of these.

20. For a cobol program Move 5 to work-sd. A statement which says that the value of work-st is 0.
perform Para1.
……………
Para1.
Add 3 to work-sd
Add 2 to work-st
If work-st <11 go to main-para.
………………

go to para1.

What would be the value of work-sd?
a) 15
b) 18
c) 10
d) none

21. Given 2 tables T1 and T2.

T1 T2

A 1
B 2
C 3

You make a query SELECT * FROM T1,T2.

What is the no: of rows that are fetched frm this query?

a) 4
b) 5
c) 6
d) 9

22. Who is the data base manager of db2?

a) buffer register
b) runtime suprivisor
c) DBRM
d) None

23. You have a file with DISP=SHR, when u open the file in output mode

a) the records get appended
b) the records gets overwritten
c) the job abbends
d) none of these

24. To exclude some records while sorting which parameter do we use?

a) OMIT
b) EXCLUDE
c) ….d)….

25 You have a dataset TIME.WORK.OCT88, u want to concatenate other datasets likeTIME.WORK.JUL88,TIME.WORK.APR88, TIME.WORK.MAY88. how do u do that?

a)//DDname DD DSN = TIME.WORK.OCT88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.JUL88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.APR88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.MAY88, DISP = SHR

b)//DDname DD DSN = TIME.WORK.JUL88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.OCT88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.APR88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.MAY88, DISP = SHR

c)//DDname DD DSN = TIME.WORK.APR88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.JUL88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.MAY88, DISP = SHR
DD DSN = TIME.WORK.OCT88, DISP = SHR

e) none of these

26. When db2 entries are made while working in cics, the enteries should be made in

a) TCT
b) PCT
c) DCT
d) RCT

27. Find the odd one out

a) KSDS
b) RRDS
c) LDS
d) PDS

28. Full form of VTOC

29. Question based on SKIP and COUNT parameter

Technical

1. what is vector processing

2. what is data integrity ans: option a ( like the range of values is defined by data integrity)

3.which topology takes minimum wiring options: star,bus,ring and complete etc

ans: find it from network text book ( may be bus or ring)

4.best sorting if elements are already sorted ans: insertion sort(sure)

5.software configuration management ----

ans: option a ( but check it from SE text book there are only 2 confusing answers)

6.In network the packers are flowing unnecessarly what is the way to controlit and ....

options: SNMP,

7.some octal no to decimal conversion for given octal no the last digit was 7

ans: the option a ( the decimal last digit was 1)

8. x-=y+1 is equivalant to ans: x=x-y-1 (sure) because it is interpreted as x=x-(y+1)

9. in a student form what is the relationship b/w student and course

ans: actually it is many to one but they specified in a student form so think and write.

10.which is correct to append the ouput of ls and who to some file x. ans:(who;ls)>>x (check it)

11.what is trigger in DBMS (know what it will do)

12.what happens when we open a file in r+ mode like whether file will be created if it s not there can

we write to file 13. what is ROM ans: it contains boot up program and it is not accesible that was one answer and anothe option was it is non volatile ( choose one among these 2)

14. what is int (*a)[4]

ans: pointer to an array of 4 integer (check it)

15. primary key of anothe table is present and so on..........

ans: foreign key

16. what is the diffirenece b/w 0123 and 123 in c?

ans:40(sure)

17. which among the devices is spooled device

18. if u get error in adapter which device will u use?

ans: contact electronics student. one of the option was voltometer.

0 on: "IBM Latest Placement Papers, Interview Questions."